Původ: Stará anglická polokulturní cidrová odrůda jabloně.
Rozšíření: U nás není pěstována.
Znaky a vlastnosti stromu: Roste středně bujně až slaběji a vytváří kulovité koruny. Je dobrým opylovačem. Kvete středně raně.
Znaky a vlastnosti plodu: Plody jsou menší až malé, kulovité, z větší části karmínově červeně žíhané. Dužnina je nažloutlá, navinule sladká, dobrá. Hodí se k výrobě jablečného vína. Sklízí se koncem srpna až začátkem září, vydrží jen krátkou dobu (nejvýše 14 dní), pak rychle ztrácí na chuti.
Plodnost: Raná, vysoká, střídavá.
Odolnost: Proti mrazu, strupovitosti i padlí je vysoká.
Celkové zhodnocení: Předností této odrůdy je značná odolnost proti chorobám. Nedostatkem je malá velikost plodů, jejich krátká doba konzumní zralosti a průměrná chuť. Plody je však možno využít ke zpracování na mošty a víno. Semen se využívá k získávání generativní podnoží.